Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-09@03:53:17 GMT

نگاهی به مشکلات و معضلات صنعت مرغداری

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۲۲۳۵۳

نگاهی به مشکلات و معضلات صنعت مرغداری

گوشت مرغ و تخم مرغ، یکی از غذاهای متداول است که جوامع مختلف، به آسانی به آن دسترسی داشته و همواره از آن استفاده می‌کنند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مرتضی هوشمند؛ صنعت مرغداری یکی از صنایعی است که نقش بسیار مهمی در تبدیل انواع دانه‌ها و محصولات کشاورزی به مواد غذایی مفید و پرکاربردی مثل گوشت و تخم مرغ دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صنعت به عنوان یک صنعت نوپا و رقابتی، می تواند نقش بسزایی در اقتصاد کشور داشته باشد. صنعت مرغداری خواسته و یا ناخواسته از چندین جهت دارای نقش و اهمیت فراوان است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صنعت مرغداری به عنوان یک منبع بزرگ درآمد، تاثیر مستقیمی که بر سبد غذایی مردم و اشتغال زایی دارد، دارای اهمیت فراوانی است. درخصوص درآمد زایی از این بخش باید بیان کرد که، با توجه به نحوه و لزوم سرمایه گذاری در این بخش، در اثر پرورش و فروش انواع مختلف محصولات مرغی، نظیر گوشت و تخم مرغ و حتی انواع مرغ های گوشتی و تخم گذار، می توان به درآمد زایی قابل توجهی از این بخش دست یافت. اشتغال زایی در این بخش، یکی از بحث‌هایی است که می‌تواند در جهت رفع مشکلات جامعه و به خصوص مشکل اشتغال جوانان، قدم بزرگی بردارد؛ به طوریکه می توان بیان کرد، در ایجاد یک واحد صنعتی مرغداری، به انواعی از مواد و محصولات تاسیساتی و ساختمانی نیاز است که همه این ها کنار هم، می تواند باعث اشتغال زایی برای طیف‌های مختلفی از افراد شود و هر کدام در بخش‌های مختلف تاسیساتی و پرورشی، می‌توانند به اشتغال بپردازند. حل بخشی از مشکلات کار جوامع، می‌تواند از مهم‌ترین اقدامات در جهت رفع و بهبود مشکلات و معضلات روانی جامعه باشد. شاید مهم‌ترین و اصلی‌ترین بخشی که صنعت مرغداری می‌تواند تاثیر مستقیم بر آن داشته باشد، سفره غذایی و سبد غذایی جوامع است.

 

به طوری که می‌توان گفت؛ گوشت مرغ و تخم مرغ، یکی از غذاهای متداول و در عین حال، ارزان قیمت و با کیفیت است؛ که جوامع مختلف، به آسانی به آن دسترسی داشته و همواره از آن استفاده می‌کنند. درخصوص دو محصول مهم مرغداری‌ها، یعنی گوشت مرغ و تخم مرغ باید گفت، با توجه به اینکه تخم مرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، میلیون‌ها نفر از مردم دنیا، هر روزه به صورت‌های مختلف از تخم مرغ استفاده می‌کنند. گوشت مرغ نیز به دلیل تامین کننده مواد پروتئینی گوناگون و همچنین پخت سریع آن، یکی از در دسترس‌ترین انواع گوشت‌ها است که در بین جوامع مختلف، از محبوبیت خاصی برخوردار است.

 

ما باید به این نکته نیز توجه کنیم که علاوه بر استفاده‌های مستقیم از این دو محصول، در سایر قسمت‌های مختلف صنایع غذایی کشور نیز می‌توان به صورت غیر مستقیم از آن استفاده کرد. به طوری که ما روزانه مشاهده می کنیم، از این محصولات در تولید واکسن، مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی بسته بندی شده و تهیه انواع کیک‌ها و حتی در بخش نهاده‌های دامی نیز استفاده می‌شود. امروزه روش‌های مختلفی از جمله روش‌های مکانیزه و اتوماتیک و همچنین روش های ارگانیک برای پرورش مرغ و سایر حیوانات وجود دارد که می‌تواند در جهت بهره مندی بیشتر و بهتر از این صنعت، به ما کمک کند. پس باتوجه به نکات گفته شده، نقش و اهمیت صنعت مرغداری، روز به روز افزایش یافته و می توان با سرمایه گذاری در این بخش، بسیاری از موانع و مشکلات را حل کرد و سامان بخشید.

 

اما لازم به ذکر است که این صنعت نیز مثل سایر صنایع دیگر، با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند، که از مهم‌ترین و بزرگترین آن‌ها، می‌توان به عدم تامین مناسب نهاده‌ها و کیفیت پایین آن‌ها اشاره کرد. نهاده‌های دامی که به طور عمده به صورت وارداتی می‌باشد، باعث شده است که صنعت مرغداری، یک صنعت وابسته از جهت نهاده‌های دامی محسوب شود، به گونه‌ای که اگر نهاده‌ای وارد کشور نشود، ما مجبور به تعطیل کردن این صنعت خواهیم بود. به همین دلیل، بحث تامین نهاده‌های دامی، از مهم ترین بحث‌هایی است که در این صنعت مطرح می‌شود که به وجود آمدن هر گونه خلل و مشکل در زنجیره تامین نهاده‌ها، باعث آسیب‌های فراوانی به این صنعت خواهد شد. بر همین اساس، باید برای برون رفت از این مشکل، راهکار‌های مناسبی را پیشنهاد و اجرایی کرد که یکی از این راهکارها، جایگزین کردن نهاده‌هایی مثل کنجاله سویا و ذرت، به وسیله گندم و کلزا است. با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشورمان و تنوع اکولوژیکی بالایی که در داخل داریم، می‌توانیم با به کارگیری از تمامی این فرصت‌ها، بخش خیلی زیادی از کمبود نهاده‌ها را جبران کنیم.

 

همچنین می‌توانیم با جایگزین کردن آنزیم‌ها و آمینو اسید‌های مختلف و با کیفیت، این قبیل مواد را جایگزین نهاده‌ها کنیم. اما لازم به ذکر است که اجرای همه‌‌ی راهکارهای مذکور، نیازمند فراهم کردن شرایط و زیر ساخت‌های لازم است. از مشکلات و معضلات دیگری که بازار صنعت مرغداری را تحت تاثیر قرار داده است، سیاست گذاری‌های غلط در این حوزه و قیمت گذاری‌های مصوب است.

 


ما باید توجه داشته باشیم که با توجه به اینکه بیش از ۹۵ درصد مرغداران کشور، خرده مالک هستند، آنچنان تاثیر مستقیم بر بازارهای مصرف ندارند. پس این صنعت، یک صنعت به شدت رقابتی است که هیچ گونه قیمت گذاری‌های مصوب، بر آن تاثیر نخواهد داشت؛ چرا که، عمده خرید و فروش‌ها در این صنعت، بر اساس عرضه و تقاضا پیش می‌رود و قیمت گذاری‌های مصوب، تنها تاثیری که بر آن خواهند داشت، این است که بازار را دچار آشفتگی خواهند کرد و آن را به حاشیه خواهند برد. پس ما باید دقت کنیم که هر گونه تصمیم و تصویب‌های ما، می‌تواند تاثیرات زیادی بر این صنعت و به دنباله روی از آن، بر بازار داشته باشد. به همین دلیل، نیاز به کارشناسانی داریم که صنعت و بازار را بشناسند و تصمیمات غیر مرتبط و کارشناسی نشده اتخاذ نکنند، تا بتوان بازار را به سمتی سوق داد که هم به نفع مرغدار و هم به نفع مصرف کنندگان و فروشندگان پیش رود.

 

با وجود اینکه مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد و این مشکلات کم و بیش گریبان گیر افراد بسیاری در این بخش شده است، اما این امکان وجود دارد که با مدیریت بهتر، ریشه یابی اصولی مشکلات و تربیت افراد متخصص، بتوان این موانع را از سر راه برداشت و با حل مشکلات این صنعت، در پیشرفت و پیشبرد اقتصادی و اجتماعی کشور، نقش بزرگی را ایفا کرد. اما لازم به ذکر است که چنان چه وضع موجود ادامه یابد، روز به روز شاهد افزایش مشکلات و به مرور از بین رفتن این صنعت در کشور خواهیم بود. نتیجه این است که باید برای برون رفت از مشکلات ایجاد شده و بهبود وضعیت موجود، تمامی ارگان‌ها و بخش‌های فعال در این حوزه تلاش مضاعف نمایند.

 

 

مرتضی هوشمند - کارشناسی علوم دام

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: یادداشت دانشجویی مرغداری مرغ صنعت نهاده های دامی صنعت مرغداری تخم مرغ نهاده ها مهم ترین گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۲۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفح کجاست و اسرائیل در آن جا چه کار می کند؟ | نگاهی به آخرین وضعیت غزه

همشهری آنلاین: رژیم صهیونیستی نه فقط در طول جنگ غزه به افکارعمومی جهانی دهن کجی کرده است، بلکه حتی نزدیک ترین متحدان خود در پایتخت‍‌های اروپایی را برای چند ماه به سراغ نخودسیاهی به نام آتش بس فرستاد و وقتی پس از سه ماه رایزنی فشرده طرف‌های مختلفی غربی و عربی با گروه مقاومت فلسطینی حماس، این گروه اعلام کرد که به صورت مشروط با آتش بس همراهی خواهد کرد، اما رژیم صهیونیستی از شروع تهاجم زمینی به بخش‌هایی از شهر رفح خبر داد. شهر رفح آخرین پناهگاه‌ حدود نیمی از جمعیت آواره فلسطینی در نوار غزه است که پس از جنگ و اشغال شمال غزه برای در امان ماندن از بمباران خود را به جنوب رساندند، اما اکنون شهر مرزی رفح در حال تبدیل شدن به جهنم تمام عیار است. حتی بسیاری هشدار داده‌اند که جنگ زمینی در رفح یک فاجعه انسانی تمام عیار را در این منطقه رقم خواهد زد، اما به نظر می‌رسد که گوش اشغالگران صهیونیستی به مانند گذشته چندان به هشدارها بدهکار نیست!

رفح کجاست؟

رفح شهری در جنوب غزه در مرز مصر است. زمانی که رژیم اسرائیل در سال ۱۹۸۲ از شبه جزیره سینا( بخشی از مصر امروز) خارج شد، رفح به دو بخش رفح غزه و رفح در مصر تقسیم شد.

۲۸۰ هزار نفر: جمعیت رفح قبل از آغاز جنگ غزه در ۸ ماه پیش

۱میلیون ۴۰۰ هزار نفر: جمعیت فعلی رفح بدلیل هجوم آوارگان جنگ از دیگر مناطق غزه

۶۴ کیلومتر مربع: مساحت رفح

سازه‌های چوبی و چادری: وضعیت اسکان فعلی ۹۰ درصد جمعیت رفح

وضعیت میدانی

طی ۴ ماه گذشته رفح شاهد بمباران‌های هوایی متعددی بوده است، اما به تازگی و از روز گذشته برخی پیشروی‌های زمینی توسط اشغالگران صهیونیستی در این شهر صورت گرفته است.

صبح دوشنبه: اعلام رسمی مصر مبنی بر پیشرفت در مذاکرات آتش بس

ظهر دوشنبه: ادامه مذاکرات و تائید همراهی ضمنی حماس با آتش بس

عصردوشنبه: اعلام بمباران هوایی ۵۰ هدف در شهر رفح توسط رژیم صهیونیستی

شامگاه دوشنبه: برگزاری تظاهرات در تل آیویو و درخواست معترضان از نتانیاهو برای پذیرش آتش بس

صبح سه شنبه: تائید اشغال گذرگاه رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی

ظهر سه شنبه: تائید شهادت حداقل ۲۵ نفر در رفح در جریان بمباران و تهاجم روزهای دوشنبه و سه شنبه

بیشتر بخوانید:

اسرائیل دقیقا با کدام توافق پیشنهادی مخالفت می کند؟

آتش‌سوزی وسیع در منطقه رفح بعد از حملات رژیم صهیونیستی هشدارها

بسیاری حتی در غرب نسبت به عملیات زمینی رژیم صهیونیستی در رفح هشدار داده‌اند.

غیرقابل تحمل: توصیف آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به تهاجم اسرائیل به رفح

رنج و مرگ بیشتر غیرنظامیان: هشدار سخنگوی آنروا درباره عملیات زمینی در رفح

جنگ و قحطی بیشتر: هشدار «جوزپ بورل»، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا درباره علمیات در رفح و درخواست توقف علمیات

عملیات فاجعه بار: توصیف «دیوید لامی»، وزیر خارجه در سایه حزب کارگر انگلیس از عملیات اسرائیل

جنایت جنگی: توصیف وزارت خارجه فرانسه از جابه جایی اجباری آوارگان در رفح همزمان با جنگ زمینی

توجیه اسرائیل از عملیات در رفح

با توجه به فشارهای جهانی متعددی که علیه تهاجم زمینی اسرائیل در رفح وجود دارد، مقامات و رسانه‌های این رژیم به توجیه تراشی برای اقدام خود پرداخته‌اند.

عملیات هدفمند: ادعای ارتش اسرائیل درباره عملیات در رفح در فاصله زمانی شامگاه دوشنبه و بامداد سه‌شنبه

انهدام «چهار گردان آخر» حماس: بهانه ارتش اسرائیل برای عملیات زمینی در رفح

عملیات با دامنه محدود: ادعای سرهنگ دوم «نداو شوشانی»، یکی از سخنگویان ارتش اسرائیل

چاره ای نداریم: نقل قول «یوآو گالانت»، وزیر جنگ اسرائیل به «لوید آستین»، همتای آمریکایی خود درباره جنگ زمینی در رفح

عملیات پیچیده زیر آتش: توصیف «دانیل هاگاری»، سخنگوی ارتش اسرائیل درباره عملیات زمینی

کد خبر 850162 برچسب‌ها حماس مصر اسرائیل خبر ویژه اتحادیه اروپا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • قیمت پنجره های مختلف چگونه محاسبه می شود؟ | نگاهی بر روش‌های قیمت‌گذاری
  • رفح کجاست و اسرائیل در آن جا چه کار می کند؟ | نگاهی به آخرین وضعیت غزه
  • کشاورزی در خطر اپیدمی! مجلس به دنبال حل مشکل واردات نهاده‌های کشاورزی
  • تولید ۸۷۰۰ تن تخم مرغ در واحدهای مرغ تخمگذار استان قزوین
  • یک میلیون و ۳۱۸هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداری‎های استان انجام شد
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • جوجه ریزی بیش از ۴ میلیون قطعه‌ در واحد‌های پرورش مرغ استان قزوین
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد