Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریور ۹۸ خبر آمد که آمریکا می خواهد صنعت مرغ ایران را تحریم و واردات مرغ اجداد و مادری به کشور ما را ممنوع کند. همین خبر دستمایه اقدام بزرگی برای احیای مرغ لاین داخلی طی یک سال گذشته گردید و اوفک هم که ماجرا را فهمید، مجبور به لغو برنامه تحریم شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 28 آبان سال 98 جلسه مهمی با حضور 2500 نفر از تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی در حضور امام خامنه‌‌ای برگزار گردید که نکات مهمی در باب تحریم و تولید در آن جلسه از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاه بیت سخنان رهبری در آن جلسه از این قرار بود که " این تحریم فعلاً خواهد بود؛ اینکه کسی امید ببندد به اینکه حالا یک سال دیگر، دو سال دیگر این تحریم تمام میشود، خیال باطل است، این تحریم حالاحالاها هست،کار اساسی مصون‌سازی اقتصاد کشور از آسیب دیدن از تحریم است، باید کاری کرد که ما در مقابل تحریم آسیب‌پذیر نباشیم. تولید بایستی در کشور پیشرفت پیدا کند؛علاج کار این است. اگر توانستیم با تکیه‌ی بر توان داخلی، تحریم را بی‌اثر بکنیم، آن عامل تحریم‌کننده هم از تحریم دست برمیدارد؛ یعنی او هم وقتی فهمید تحریم فایده‌ای ندارد، از تحریم دست برمیدارد."

امروز، که یک سال از آن جلسه مهم می گذرد و اقتصاد کشور درگیر تحولات گسترده شده است، گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم درپی آن آمده که در راستای امیدافزایی، نمونه های موفق در کشور که اتفاق افتاده و تحریم را بی اثر کرده، بازگو نماید. در این گزارش به نمونه ای از شکست تحریم در صنعت مرغ می پردازیم.

طی یک دهه، از وقتی علنی شد که علی‌رغم اینکه کشور توانایی تولید داخلی کل زنجیرۀ مرغ، از لاین و اجداد تا مادری و جوجۀ گوشتی را دارد، برخی دستگاه‌های دولتی و شبه‌دولتی، متصدّی ورود بخشی از این زنجیره به داخل هستند، همواره هرگاه فرصتی دست داده از مدیران آنها پرسیده‌ایم که "اگر گلوگاه‌های واردات را ببندند، تکلیف چیست؟"

حقیقتش را بخواهید پاسخ عزیزان بیشتر به در و دیوار زدن بود، و هرگز پاسخ سرراستی نیامد. بیشتر هم ترجیع‌بند پاسخ‌ها این بود که "تا به حال تحت هیچ شرایطی، مرغ تحریم نشده است! و مگر نمی‌دانید که غذا و دارو از هر تحریمی مستثناست؟ و آمریکا، هرچقدر سبعیت داشته باشد، قانوناً نمی‌تواند این صنعت غذایی را تحریم کند."

اما توانست!

شهریورماه 1398، خبرهایی از نمایندگان مجلس وقت منتشر شد که نشان می‌داد ترامپ هوس کرده صنعت مرغ را هم به فهرست تحریم‌ها بیفزاید، و این هوسش را هم عملی کرد. اوفک (Office of Foreign Assets Control) یعنی دفتر کنترل دارایی‌های خارجیِ اداره کل خزانه‌داریِ فدرال ایالات متحده، برخلاف گفته‌های آن مدیران خوش‌خیال ما، صنعت مرغ ایران را هم تحریم کرد. حاصل این می‌شد که با همین دست‌فرمان، پس از مستهلک شدن و از رده خارج شدن خطوط اجداد و مادریِ مرغِ وارداتی، تقریباً طی یکسال، بازار ایران از گوشت مرغ خالی می‌شد.

همان نمایندگانِ پیش‌گفته، اقداماتی انجام دادند و حتی از مجموعۀ فرسودۀ بابلکنار نیز حضوراً بازدید کردند، چه اینکه به صرافت افتاده بودند که ببینند حالا که تحریم شده‌ایم، آیا خط مهجور ماندۀ داخلی، که یک گنجینۀ فناورانه است و در دنیا تنها 7 کشور آن را در اختیار دارند، توان جایگزینی با خط تجاری پررونق خارجی را دارد یا خیر.

و داشت!

وزارت جهادکشاورزی با نظر رهبر معظم انقلاب و دستور مستقیم رئیس‌جمهور مأمور شد یک برنامۀ ملی طراحی کند برای احیای این خط داخلی؛ خطی که بیش از 70درصد پروتئین کشور را تأمین کند. متخصصان حوزۀ کشاورزی معتقدند پیشرفت این برنامه، طی تنها یک سال پس از تحریم، «خیلی عالی» و «کم‌نظیر» بوده است. حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو هیئت رئیسۀ مجلس،  چند روز پیشتر در این خصوص گفت: "ترامپ سال گذشته باز هم دیوانگی دیگری مرتکب شد، و فروش مرغ به ایران را محدود کرد. من معتقدم این محدودیت لطف خدا بود و یک فرصت برای ما ایجاد کرد، چرا که موجب شد برنامه‌ریزی کارآمد و دقیقی برای رفع سیطرۀ کمپانی‌های خارجی در صنعت مرغ کشور ما انجام شود. با عنایت خدا الآن می‌بینیم این طرح ملی که با نکته‌سنجی و توصیۀ رهبر معظم انقلاب و دستور رئیس‌جمهور آغاز شد، اکنون کشور را در شرایطی قرار داده که کل زنجیرۀ تأمین مرغ، از لاین و اجداد، تا مادری و جوجۀ گوشتی، در داخل کشور تشکیل شده است."

به این ترتیب در صنعت گستردۀ تهیه و تأمین مرغ ایران، خط داخلی که طی دو دهه، یعنی از اوایل 1380 به حاشیه رانده شده بود، اکنون سر پا شده است. مطابق این طرح، نیمی از اجداد مرغ کشور، در سال 1399، و نیم دیگر در سال 1400 از خط مرغ‌های کوچک و لذیذ ایرانی تأمین خواهد شد، و مرغ‌های درشت وارداتی از بازار رخت برخواهد بست.

البته این نکته را نیز نباید از قلم انداخت که اوفک، برخلاف جریان روزافزون تحریم‌ها، این تحریم مرغی را، یک ماه پس از آغاز برنامۀ وزارت جهاد کشاورزی برداشت چون احتمالاً فهمید که ایرانی ها دست به کار شدند و این تحریم دیگر اثری ندارد، در واقع کار از کار گذشته است!

حال اینجا، در صنعت بزرگ مرغ کشور، از تهدید تحریم، با هوشیاری مسئولان، یک فرصت عالی فراهم شده است.

بیشتر بخوانید

تولید مرغ کشور به سمت چه نژادی خواهد رفت؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرغ ایرانی مرغ ایرانی مرغ کشور صنعت مرغ یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۱۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌این فعال حوز صنعت پتروشیمی با اشاره به سهم کمتر از 6 درصدیِ هوش مصنوعی در صنایع کشور، از تولید سامانه‌هایی برای پایش هوشمند صنعت نفت و گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت: با توجه به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوشمندسازی صنایع کشور، این امکان فراهم شده تا حفظ داده‌های بومی و امکان گسترش ضریب نفوذ هوش مصنوعی به صنایع کشور افزایش یابد.

بگفته جلیل سبحانی در سالهای اخیر، هوش مصنوعی به طور گسترده‌ای برای مسائل بهینه‌سازی در صنعت اکتشاف و تولید نفت و همچنین در مجتمع‌های پتروشیمی به کار گرفته شده است، بااین حال کشور ما به عنوان یک کشور نفت‌خیز و یکی از قطب‌های پتروشیمی جهان، هنوز آن چنان که باید و شاید در این زمینه ورود نکرده است.

بگفته این مدیر شرکت دانش‌بنیان، امروزه روش‌های هوش مصنوعی به چهار دسته اصلی؛ شامل الگوریتم‌های تکاملی، هوش ازدحامی، منطق فازی و شبکه‌های عصبی مصنوعی طبقه‌بندی می‌شوند و ترکیبی از تکنیک‌های مختلف هوش مصنوعی می‌تواند با موفقیت برای حل مسائل مهم بهینه‌سازی و دستیابی به راه حل‌های بهتر در صنایع پتروشیمی استفاده شوند.

جلیل سبحانی معتقد است؛ هوش مصنوعی قادر است توانمندساز واقعی برای پروژه‌های نفت و گازی با ارائه کاربردهای متعدد ارائه کند که از آن جمله می‌توان به کاهش هزینه‌های تولید محصولات، مدیریت مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و همچنین نیاز به پردازش‌های پیشرفته هوشمند در مراحل و فرآیندهای مورد استفاده در صنعت تولید مواد شیمیایی اشاره کرد.

این کارآفرین و فعال اقتصادی، با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، بسیاری از مجتمع‌های پتروشیمی جهان با هدف افزایش کارآیی عملیاتی، کاهش هزینه‌ها و بهبود رضایت مشتری و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای از هوش مصنوعی بهره گرفته‌اند، می‌گوید: صنعت پتروشیمی ایران هم ناگزیر است از هوش مصنوعی بهره بگیرد و باتوجه به اثرات مثبتی که این مسئله در پی خواهد داشت، باید بخشی از سرمایه‌گذاری‌های جدید مجتمع‌های پتروشیمی معطوف به حوزه هوش مصنوعی و ارتقاء این دانش جدید باشد.

جلیل سبحانی ورود صنعت نفت و گاز پتروشیمی به حوزه هوش مصنوعی را یک اقدام سودمند برای کشور می‌داند و می‌گوید: ورود صنعت نفت و گاز و پتروشیمی به این حوزه، می‌تواند به عنوان یک موتور پیشران، ضریب نفوذ هوش مصنوعی در ایران را متحول کند.

جلیل سبحانی به گزارش مجمع جهانی اقتصاد در نقشه راه صنایع شیمیایی اشاره می‌کند و می‌گوید با توجه به این گزارش، هوش مصنوعی می‌تواند حداقل در پنج حوزه سطوح بالاترِ کارآیی و بهره‌وری از طریق بهینه‌سازی عملیاتی، افزایش مزایای رقابتی و کاهش هزینه‌های نوآوری از طریق دیجیتالی شدن، مدیریت داده و آنالیز اطلاعات با هدف درک بهتر از نیازهای مشتری و بنابراین بهینه‌سازی پیشنهادها متناسب با نیازهای مشتری، تأثیر بر نیروی کار و تغییرات در ارائه پاسخ به نیازها بر اساس تعریف اکوسیستم دیجیتال و زنجیره تأمین نوین بر روی صنایع شیمایی اثرگذار باشد.

این مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان معتقد است طبق تعاریف جهانی صنعت نسل چهارم، صنعتی است که از سیستم‌ها و بسترهای دیجیتال و خودکار و با ارتباط «وایرلس» در کنار فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی‌ در فرآیندها و سازوکارها حداکثر استفاده را می‌برد و بر این اساس صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ایران برای ماندگاری در بازار راهی جزء ورود به نسل چهارم این صنایع ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • موفقیت‌ها در دل تحریم به دست آمده است
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • رویداد ملی بازی آرا، کمک به صنعت تولید بازی در کشور
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی