Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اجرای برنامه ملی احیای مرغ لاین برای توسعه امنیت غذایی کشور خبر داد و گفت: مطالعات ما نشان داد که سویه این لاین قابل رقابت و جایگزینی با سویه‌های وارداتی است.

به گزارش ایسنا مهندس ذوالفغاری امروز در وبینار زیست فناوری کشور یکی از موضوعات مهم امنیت غذایی را "مرغ لاین" دانست و افزود: اواسط سال گذشته واردات جوجه‌های اجدادی به کشور دچار مشکل ‌شد و لاین‌ مرغ‌های "بابل کنار" و "آرین" اهمیت یافت و بر حسب دستور و فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه احیای لاین آرین در امنیت غذایی جامعه، یکسری وظایف را برای این کارگروه تعریف کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ایجاد کمیته ملی در این زمینه، یادآور شد: این کمیته دبیری کارگروه تحقیق و توسعه لاین آرین را به ستاد توسعه زیست فناوری واگذار کرد که در زمینه‌هایی چون انجام مطالعات و بررسی‌های لازم به منظور شناخت توانمندی‌ها، برقراری ارتباط با مجامع تخصصی، به منظور انتقال خدمات فنی و ارائه برنامه برای تجاری سازی ایده‌ها و نوآوری‌ها فعال شدیم.

ذوالفغاری طراحی سامانه عملکرد گله‌های اجداد، مادر و جوجه گوشتی آرین و طراحی سیستم‌های رکوردبرداری مناسب تعیین ضریب تبدیل در سطح گله لاین آرین را از اقدامات این کارگروه در حوزه فناوری‌های نوین این پروژه نام برد و اظهار کرد: در گام بعدی در زمینه طراحی میکروچیپ‌های مناسب برای رکوردبرداری دقیق و طراحی و تهیه سیستم‌های مناسب بررسی صفات مورد نظر در انتخاب مانند سیستم‌های اسکن و آنالیز تصویر اقدام شد.

معاون توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از آماده سازی فراخوان این طرح‌ها خبر داد و یادآور شد: برخی از طرح‌ها به  دلیل حساسیت موضوع به صورت ورود در میدان و استفاده از ظرفیت‌های مراکز پژوهشی در وزارت جهاد کشاورزی در دست اجرا است.

وی با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه عملکرد لاین آرین، توضیح داد: عموما عملکرد لاین آرین را با کاتالوگ سویه‌های خارجی که وارد کشور می‌شوند، مقایسه می‌کنند که تحقیقاتی که در این زمینه انجام شد، نشان داد که عدد و رقم‌هایی که از تفاوت لاین آرین با سویه‌های خارجی اعلام می‌شود، اشتباه است و سویه آرین قابلیت رقابت و جایگزینی با سویه‌های وارداتی را در سبد غذایی خانوارهای ایرانی دارد.

معاون توسعه فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خاطر نشان کرد: اعتقاد داریم که اگر قرار است این لاین تجاری سازی شود، باید بتوانیم در توسعه لاین، شناسایی ظرفیت‌ها، سلامت و بهداشت طیور، جیره و خوراک، آموزش و ترویج، تجهیزات مناسب و اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها هم افزایی ایجاد شود.

  انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرغ آرین ستاد زیست فناوری زیست فناوری ستاد توسعه زیست فناوری لاین آرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم

عربستان سعودی به‌دنبال بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی نادرست، برای پیاده‌سازی طرح‌های پروژه نئوم خود تا سررسید تعیین‌شده با مشکل مواجه است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آینده نئوم، پروژه عظیم شهرسازی عربستان سعودی، متزلزل به نظر می‌رسد، زیرا با افزایش هزینه‌ها، شکست‌های پی‌درپی در ساخت‌وساز بناها و ساختارهای مختلف این شهر هوشمند رو به افزایش است. در حال حاضر عربستان از شکست خود در ساخت شهر خطی لاین خبر داده است که قرار بود میزبان یک جفت آسمان‌خراش بلندتر از ساختمان ۱۰۲ طبقه امپایراستیت واقع در محله منهتن نیویورک باشد، ۱۰۵ مایل از صحرا را در بر بگیرد و انتهای غربی آن به ساحل دریای سرخ ختم شود.

چالش عربستان برای ساخت لاین

مقیاس بلندپروازانه تعیین‌شده برای این شهر با هزینه‌های سرسام‌آوری همراه بوده است، حال آن‌که نئوم به‌طور رسمی ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه داشت که بیش از ۵۰ درصد آن توسط فدرال عربستان سعودی تأمین شد. با این حال پیش‌بینی‌های بودجه بسیار خوش‌بینانه بودند و طبق گفته کارمندان پروژه و افراد آشنا با طرح‌های نئوم، تنها ۱.۵ مایل اول پروژه لاین بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. در اصل انتظار می‌رود کل پروژه دست کم دو تریلیون دلار بودجه لازم داشته باشد.

بر اساس چشم‌انداز عربستان سعودی، لاین با صد مایل عرض، در بالاترین نقاط خود هزار و ۶۴۰ فوت ارتفاع خواهد داشت و ۲۹ درصد بزرگ‌تر از تمام ساختمان‌های شهر نیویورک است. پایه‌های این شهر سال‌ها قبل از این‌که معماران طراحی ساختار بالای زمین آن را ترسیم کنند، به‌صورت پراکنده ساخته شد تا نشانی از پیشرفت شهر باشد، با این حال با تغییر نظر معماران نسبت به ساخت لاین در مکان برنامه‌ریزی شده اولیه، این پایه‌ها رها شد.

این نوع برنامه‌ریزی‌های نادرست بخش‌های دیگری از نئوم را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است. ۱۰ مایل اول آسمان‌خراش ابتدا قرار بود تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود که اکنون به ۱.۵ مایل کاهش پیدا کرده است. بلندپروازی‌های طراحان برای برای اسکان میلیون‌ها ساکن در فاز اول آن نیز به کمتر از ۲۰۰ هزار نفر تقلیل داشته است.

نئوم در همین حال حدود پنج میلیارد دلار صرف ساخت مسکن برای کارگران ساختمانی خود کرده است که تعداد آن‌ها از پیش‌بینی‌های اولیه فراتر رفته و حتی قرار است ۱۰۰ هزار کارگر دیگر نیز به آن‌ها بپیوندند، اما به نظر می‌رسد که حتی این بخش نیز با آینده‌نگری طراحی شده باشد. بنابراین به نظر می‌رسد جامعه‌ای که محل زندگی مهندسان و کارکنان اداری نئوم است، باید تخریب شود و پس از بازنگری‌های بیشتر در طراحی لاین جای خود را به بخش‌هایی از آسمان‌خراش برنامه‌ریزی‌شده دهد.

کارگران در حال حاضر در حال حفر یک گودال عظیم ۴۵۰ هکتاری در امتداد محل پایه‌ریزی لاین هستند که با هدف ساخت یک اسکله دریایی، ۵۰ فوت زیر سطح دریا قرار دارد.

مشکل دیگر نئوم در وهله کنونی کوه‌هایی از خاک، حاصل حفاری‌های فعلی است که بر فراز نقاطی ریخته شده که قرار است یک آبراه ساخته شود و تصمیم بر این گرفته شده که برای حفاری مجدد این توده خاکی عظیم و انتقال آن به جای دیگر برنامه‌های جدیدی تدوین شود.

کد خبر 751695

دیگر خبرها

  • کردستان شایسته توسعه است/اجرای ۴۸ پروژه پیشران در کشور
  • اطلس زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری کشور طراحی شد
  • قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود
  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم