Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@07:28:30 GMT

تاثیر «مرغ لاین» در نابسامانی بازار مرغ+ویدئو

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۲۰۴۸

تاثیر «مرغ لاین» در نابسامانی بازار مرغ+ویدئو

‍‍‍‍‍‍

تامین امنیت غذایی که رکنی از امنیت ملی است با ایجاد استقلال در تمام زنجیره ارزشی کشاورزی همراه است. راس زنجیره تامین مرغ کشور، لاین‌های خالص می‌باشند که تکنولوژی و اقتصاد آن‌ها در دست چند کشور محدود است. ایران با داشتن مرغ لاین آرین هیچ سهمی در بازار برای این لاین قائل نشده که باید احیای مجدد آن در دستور کار قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تامین امنیت غذایی که رکنی از امنیت ملی است با ایجاد استقلال در تمام زنجیره ارزشی کشاورزی همراه است. راس زنجیره تامین مرغ کشور، لاین‌های خالص است که تکنولوژی و اقتصاد آن‌ها در دست چند کشور محدود است. ایران با داشتن مرغ لاین آرین هیچ سهمی در بازار برای این لاین قائل نشده که باید احیای مجدد آن در دستور کار قرار بگیرد.

* اهمیت لاین آرین

با در نظر گرفتن اینکه تولید گوشت مرغ سالانه در ایران حدود 5.2 میلیون تن است؛ یعنی نیاز کشور برای مرغ لاین 6 هزار قطعه است که خوشبختانه ظرفیت و امکانات تولید این حجم نیاز در کشور وجود دارد اما متاسفانه به دلایل مختلفی مرغ لاین داخلی که به نام مرغ لاین آرین یا بابلکنار شناخته می‌شود هیچ سهمی از بازار مرغ کشور ندارد. اما با همت بخش خصوصی و اراده دولت می‌توان مجددا این سرمایه ملی را به بازار معرفی کرد.

مجتمع بابلکنار به عنوان تنها مجموعه‌ای که در منطقه و خاورمیانه گله لاین در اختیار دارد شناخته شده و از این بابت جایگاه منحصر به فردی را به خود اختصاص داده است. این مجتمع می‌تواند در صورت برنامه ریزی صحیح، نیاز جوجه اجداد مورد نیاز صنعت طیور کشور را بدون اتکاء به خارج از کشور تامین کند و بر این اساس می‌تواند به عنوان یکی از ارکان مهم برنامه اقتصاد مقاومتی در زیر بخش دام و طیور و نیز پدافند غیر عامل مطرح باشد.

* حذف مرغ آرین از بازار

در بررسی دلایل حذف مرغ لاین داخلی از بازار مصرف دلایل متعددی را می توان برشمرد؛ اما شاید بتوان دلایل مدیریتی را اصلی‌ترین دلیل این ضایعه اقتصادی نام برد. عدم توانایی تولیدات لاین در پاسخگویی به خواست و نیاز روز بازار به دلیل عدم تغییر به‌موقع سیاست‌های اصلاح نژاد در داخل مجموعه لاین ، عدم توجه مسئولین به اهمیت و جایگاه راهبردی لاین در کشور، کمرنگ شدن جایگاه مجتمع لاین در بازار جوجه و گوشت مرغ به دلیل از دست دادن زنجیره تولید در سال 1382 همزمان با سیاست‌های خصوصی‌سازی، واگذاری واحدهای اجداد و همزمان آزاد کردن واردات اجداد  و عدم برنامه‌ریزی مناسب برای مدیریت بازار در زمان مناسب و در جهت مطابقت تولیدات با خواست و انتظار بازار مهم ترین دلایل کاهش سهم آرین در بازار داخل هستند.

اما با وجود مشکلات بسیار زیاد موجود در بابلکنار هنوز هم امید برای احیای این مرغ از بین نرفته و حتی فعالیت های مثبتی نیز از جانب شرکت های فعال در این حوزه در حال انجام است، اما قطعا بدون برنامه ریزی و کمک مسئولین چنین طرح‌هایی احتمال موفقیت پایینی خواهند داشت.

* وابستگی ایران به مرغ لاین و اجداد با وجود تکنولوژی بومی

با توجه به بزرگی بازار مرغ و وابستگی راس هرم زنجیره تولید در این بازار به خارج می‌توان صنعت مرغ کشور را یکی از وابسته‌ترین زنجیره‌های تولید معرفی کرد و البته با توجه به امکانات موجود می‌توان آن را یکی از پرظرفیت‌ترین بخش‌های تولید در راستای خودکفایی کامل نیز نام برد. تا به امروز دانش تولید مرغ لاین در جهان در دستان 6 کشور آمریکا، آلمان، هلند، انگلیس، فرانسه و همچنین ایران (با داشتن مرغ لاین آرین) بوده است. اهمیت این دانش در جهان به حدی است که آن را با تکنولوژی هسته‌ای مقایسه می‌کنند. یعنی کشورهایی که مرغ لاین در اختیار ندارند برای تولید گوشت مرغ و تخم مرغ، وابسته به کشورهای دارای این فناوری هستند.

اگر این موضوع را با بحث تحریم‌های بین المللی و امنیت غذایی در کنار هم بررسی کنیم مشخص می‌شود که دسترسی یا عدم دسترسی به مرغ لاین چقدر برای کشوری مثل ایران اهمیت داشته و می‌تواند تبدیل به سلاحی برای تهدیدهای جدی علیه کشورمان توسط کشورهای متخاصم باشد.

* راهکارهای حمایت از لاین بومی

اما راهکار در حمایت از تولید داخلی نهفته است. تا زمانی که ارگان های متولی بازرگانی مثل وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، گمرک و سازمان دامپزشکی نخواهند برای حضور این محصول در بازارهای داخلی و بین المللی کاری کنند، هیچ شرکت و ارگانی نمی‌تواند کار زیادی انجام دهد. وزارت جهاد امکانات فنی تقریبا کاملی برای احیای این مرغ لاین دارد مضافا اینکه دسترسی عمیقی به بازار محصولات کشاورزی و زنجیره تولید دارد. وزارت صمت نیز در تسهیل افزایش سهم این لاین بومی و کمک به ایجاد بازار پسندی این محصول نقش دارد. تسهیل صادرات مرغ لاین به بازارهایی که خواستار محصولی با خصوصیات آرین هستند می‌تواند ارزآوری زیادی در پی داشته باشد و در نهایت شرکت‌های سرمایه‌گذاری که هم اکنون در حال تلاش برای احیای این لاین هستند می‌توانند بهره برداری تجاری برنامه‌ریزی شده‌ای برای طولانی مدت داشته باشند.

به طور خلاصه راهکارهای ارائه شده برای احیای لاین مرغ آرین پس از عملیات تکثیر و اصلاح نژادی شامل خرید تضمینی این محصول از تولید کنندگان برای ایجاد پشتیبانی مالی و معنوی از این ثروت ملی است.

چین با وجود ارتباطات گسترده با جهان، بازار مرغ خود را به طور کامل در اختیار نژادهای خارجی قرار نداده، بلکه روش‌های تشویقی متعددی از جمله خرید تضمینی، تامین نهاده با یارانه برای نژادهای بومی، استفاده از جوایز تولیدی و حمایت‌های بیمه‌ای را انجام داده تا سهم نژادهای داخلی آن به 50 درصد بازار چین برسد.

تعیین سهم 50 درصدی برای نژادهای بومی جهت حضور در بازار نیز از جمله راهکارهای مهمی بوده که مورد استفاده قرار گرفته و با موفقیت همراه بوده است. برای اجرایی شدن این مهم، کوتاه شدن دست مفسدان و اختلالگرانی که قصد نابودی تولید داخل را دارند ضروری خواهد بود و امید است تا جهش تولید همراه با گام دوم انقلاب در صنعت مرغ کشور همراه باشد.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار مرغ امنیت ملی امنیت غذایی مرغ لاین مرغ لاین آرین برای احیای بازار مرغ مرغ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم

عربستان سعودی به‌دنبال بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی نادرست، برای پیاده‌سازی طرح‌های پروژه نئوم خود تا سررسید تعیین‌شده با مشکل مواجه است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آینده نئوم، پروژه عظیم شهرسازی عربستان سعودی، متزلزل به نظر می‌رسد، زیرا با افزایش هزینه‌ها، شکست‌های پی‌درپی در ساخت‌وساز بناها و ساختارهای مختلف این شهر هوشمند رو به افزایش است. در حال حاضر عربستان از شکست خود در ساخت شهر خطی لاین خبر داده است که قرار بود میزبان یک جفت آسمان‌خراش بلندتر از ساختمان ۱۰۲ طبقه امپایراستیت واقع در محله منهتن نیویورک باشد، ۱۰۵ مایل از صحرا را در بر بگیرد و انتهای غربی آن به ساحل دریای سرخ ختم شود.

چالش عربستان برای ساخت لاین

مقیاس بلندپروازانه تعیین‌شده برای این شهر با هزینه‌های سرسام‌آوری همراه بوده است، حال آن‌که نئوم به‌طور رسمی ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه داشت که بیش از ۵۰ درصد آن توسط فدرال عربستان سعودی تأمین شد. با این حال پیش‌بینی‌های بودجه بسیار خوش‌بینانه بودند و طبق گفته کارمندان پروژه و افراد آشنا با طرح‌های نئوم، تنها ۱.۵ مایل اول پروژه لاین بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. در اصل انتظار می‌رود کل پروژه دست کم دو تریلیون دلار بودجه لازم داشته باشد.

بر اساس چشم‌انداز عربستان سعودی، لاین با صد مایل عرض، در بالاترین نقاط خود هزار و ۶۴۰ فوت ارتفاع خواهد داشت و ۲۹ درصد بزرگ‌تر از تمام ساختمان‌های شهر نیویورک است. پایه‌های این شهر سال‌ها قبل از این‌که معماران طراحی ساختار بالای زمین آن را ترسیم کنند، به‌صورت پراکنده ساخته شد تا نشانی از پیشرفت شهر باشد، با این حال با تغییر نظر معماران نسبت به ساخت لاین در مکان برنامه‌ریزی شده اولیه، این پایه‌ها رها شد.

این نوع برنامه‌ریزی‌های نادرست بخش‌های دیگری از نئوم را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است. ۱۰ مایل اول آسمان‌خراش ابتدا قرار بود تا سال ۲۰۳۰ تکمیل شود که اکنون به ۱.۵ مایل کاهش پیدا کرده است. بلندپروازی‌های طراحان برای برای اسکان میلیون‌ها ساکن در فاز اول آن نیز به کمتر از ۲۰۰ هزار نفر تقلیل داشته است.

نئوم در همین حال حدود پنج میلیارد دلار صرف ساخت مسکن برای کارگران ساختمانی خود کرده است که تعداد آن‌ها از پیش‌بینی‌های اولیه فراتر رفته و حتی قرار است ۱۰۰ هزار کارگر دیگر نیز به آن‌ها بپیوندند، اما به نظر می‌رسد که حتی این بخش نیز با آینده‌نگری طراحی شده باشد. بنابراین به نظر می‌رسد جامعه‌ای که محل زندگی مهندسان و کارکنان اداری نئوم است، باید تخریب شود و پس از بازنگری‌های بیشتر در طراحی لاین جای خود را به بخش‌هایی از آسمان‌خراش برنامه‌ریزی‌شده دهد.

کارگران در حال حاضر در حال حفر یک گودال عظیم ۴۵۰ هکتاری در امتداد محل پایه‌ریزی لاین هستند که با هدف ساخت یک اسکله دریایی، ۵۰ فوت زیر سطح دریا قرار دارد.

مشکل دیگر نئوم در وهله کنونی کوه‌هایی از خاک، حاصل حفاری‌های فعلی است که بر فراز نقاطی ریخته شده که قرار است یک آبراه ساخته شود و تصمیم بر این گرفته شده که برای حفاری مجدد این توده خاکی عظیم و انتقال آن به جای دیگر برنامه‌های جدیدی تدوین شود.

کد خبر 751695

دیگر خبرها

  • چالش عربستان با تداوم پروژه نئوم
  • ریزش بورس ادامه دار شد؛ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی